15 graders vatten är tillräckligt kallt för alla fördelar med isbad

15 graders vatten är tillräckligt kallt för alla fördelar med isbad

Är du nyfiken på trenden med isbad men känner dig avskräckt vid tanken på iskallt vatten? Du är inte ensam. Många associerar isbad med extremt låga temperaturer som kan verka oöverkomliga för nybörjare. Det kanske överraskar, men vatten som är upp till 15 grader är faktiskt tillräckligt kallt för att uppleva alla de hälsofördelar som isbad erbjuder.

I det här inlägget dyker vi ner i hur ett mildare isbad kan vara din ingång till en värld av förbättrat välmående och hälsa. (läs även vårt blogginlägg om hur du kommer igång med vinterbad)

Varför 15 Grader?

Vid första anblicken kan vatten vid 15 grader låta mer tilltalande än de iskalla temperaturerna som ofta förknippas med isbad. Denna temperatur är idealisk för de som vill vänja sig vid vinterbadning.

Hälsomässiga Fördelar

Ett isbad i vatten med en temperatur på omkring 15 grader kan erbjuda en rad hälsomässiga fördelar som liknar dem vid kallare temperaturer. Dessa inkluderar förbättrad cirkulation, minskad inflammation och ett stärkt immunförsvar. Det har också visats att måttlig vinterbadning kan förbättra mentalt fokus och minska symtom på stress och ångest.

Vänja sig vid Kylan

Att börja med 15 grader hjälper kroppen att gradvis anpassa sig till lägre temperaturer, vilket kan göra övergången till ännu kallare vatten mer hanterbar över tid. Detta är särskilt användbart för dem som är nya inom isbad, eftersom det möjliggör en mild introduktion.

Läs nästa

Guide - Så här använder du din isbadstunna korrekt
Börja med vinterbadning nu och bli redo för isbad till vintern

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.